Dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
840 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 110 - 120 nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa (de 200 ml)
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de alb. Pe masura ce le curatam le punem intr-un vas cu apa rece si dupa ce le terminam de curatat pe toate le lasam acolo cam 10-12 ore.

2. Punem pe foc 2 vase cu apa. Cand fierbe apa in clocot in vasul 1 adaugam nucile si le lasam 10 minute. Dupa cele 10 minute luam nucile cu un spumar si le punem in vasul 2, lasam iar 10 minute, timp in care schimbam apa din vasul 1 cu alta apa, iar cand fierbe repetam operatiunea tot pentru 10 minute.

3. Scoatem nucile si le lasam intr-o sita la scurs. Intre timp pregatim siropul, lasam sa fiarba pana se topeste bine zaharul.

4. Adaugam nucile, dupa 10 minute adaugam zeama de la o lamaie si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 45 de minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise