Dulceata de prune cu nuci si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 kg prune tari, injumatatite si curatate de samburi
  • • 500 gr zahar
  • • 1 baton scortisoara
  • • 1 portocala, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • ½ lamaie, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • 150 gr stafide
  • • 150 gr miez de nuca

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se amesteca usor.Se pun pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.Cu timpul, prunele vor lasa suc si vor fi acoperite.Cand incepe sa se formeaza o spuma roz, se lasa dulceata pe foc mic 40 minute.Se amesteca rar si usor, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele.

2. Dupa cele 40 minute, se adauga stafidele si miezul de nuca in dulceata, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.

3. Se pune dulceata in borcane, se pun capace pe borcane si se strang bine.Se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa 10 minute.

4. Se pastreaza intr-un loc racoros.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise