Dulceata de prune cu nuci si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 kg prune tari, injumatatite si curatate de samburi
  • • 500 gr zahar
  • • 1 baton scortisoara
  • • 1 portocala, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • ½ lamaie, curatata de samburi si taiata felii subtiri
  • • 150 gr stafide
  • • 150 gr miez de nuca

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund gros se pun 50 ml apa, prunele, portocala, lamaia, scortisoara si zaharul.Se amesteca usor.Se pun pe foc mic si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.Cu timpul, prunele vor lasa suc si vor fi acoperite.Cand incepe sa se formeaza o spuma roz, se lasa dulceata pe foc mic 40 minute.Se amesteca rar si usor, avand grija sa nu se zdrobeasca fructele.

2. Dupa cele 40 minute, se adauga stafidele si miezul de nuca in dulceata, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.

3. Se pune dulceata in borcane, se pun capace pe borcane si se strang bine.Se intorc borcanele cu fundul in sus si se lasa 10 minute.

4. Se pastreaza intr-un loc racoros.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise