Dulceata limpede de struguri

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg de struguri
  • 2 kg zahar
  • 1,5kg mere

Mod de preparare

Se aleg boabele de struguri si se pun la fiert aproximativ 2 ore impreuna cu merele taiate bucati intr-o cratita pana cojile de strugure ies la suprafata. Se ia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca un pic dupa care se strecoara zeama, astfel incat sa ramana limpede, fara nici un fel de coaja de strugure.

Zeama rezultata se pune din nou la fiert, se adauga cele 2 kg de zahar si se fierbe avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca un sirop. De precizat faptul ca se incheaga foarte mult dupa ce se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise