Ecler Sidy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina, 200 g unt, marga, ulei( ce ai),500 ml apa,
  • 6 oua mari, sare, o cutie Crema cremsnit de la Dr Oetker, frisca , glazura de cacao.

Mod de preparare

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si se pune toata faina deodata.Se amesteca in continuare, punindu-se din nou pe foc dar pe o tabla metalica, nu direct pe flacara.Se amesteca de citeva ori pina se desprinde aluatul de pe fundul vasului.

Se lasa apoi sa se raceasca aluatul.

Cind este rece, se pun ouale pe rind, amestecind bine dupa fiecare ou, pina se incorporeaza bine !!!

Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh( cornet) si se pun betisoare , in tava neunsa.

Se coace in cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc deasupra, aproximativ 30 minute, dar cuptorul nu se deschide nicicum 20 de minute, ca altfel se lasa eclerele !!!

Dupa ce s-au copt si racit, se pot tine in frigi in punga, mai mult timp .

Se taie deasupra un capac , se umplu cojile de elcer cu ce crema vreti si va place mai mult. Eu am facut crema de cremes, peste ea am pus frisca batuta, apoi capacul si deasupra glazura de cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise