Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina
  • 7-8 oua
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 2 cani zahar
  • 8 oua
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru coji:

Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc si se adauga 300 gr faina si se amesteca cu lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia adaugi 7-8 oua, 2 cate 2 si se amesteca bine.

Pentru crema:

1 l lapte cu 1 cana zahar se pun la fiert.

Separat: se pun 8 galbenusuri frecate cu o cana zahar, se pune putin lapte si dupa se adauga 2 cani faina si se adauga si restul de lapte (pana se face 1 l).

Compozitia aceasta se pune peste laptele+ zaharul puse la fiert.

Cand a fiert, se bat albusurile spuma, se torn in crema si se amesteca de jos in sus.

Se adauga si 2 pliculete zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise