Egg Curry - Curry de oua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii de curry avem nevoie de:
  • - 8 oua fierte
  • - 2 rosii coapte bine
  • - 25 ml ulei sau 25g unt sau 25g ghee (unt clarefiat)
  • - 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 1 lingurita turmeric
  • - 1/2 lingurita praf chili (optional)
  • - 420 ml lapte de nuca de cocos
  • - sare

Mod de preparare

Se fierb ouale. Se lasa apoi la racit, se curata si se taie in jumatati sau sferturi.

Punem uleiul intr-o oala sa se incalzeasca. Adaugam ceapa tocata marunt si cateii de usturoi.

Cand ceapa a devenit translucida, adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cuburi.

Adaugam sare si cand rosiile incep sa se inmoaie adaugam turmericul si praful de chili. Lasam sa se prajeasca putin si condimentele si turnam laptele de nuca de cocos. Aducem laptele la fierbere, reducem focul si lasam sa mai fiarba pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Adaugam ouale si lasam sa mai fiarba cateva minute.

Se serveste cu orez fiert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise