Evantai de vinete

Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete albe
  • 2 rosii de gradina
  • 250 g mozzarella
  • 8 felii jambon afumat
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare piper
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 linguri iaurt

Mod de preparare

Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper.

Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi.

Legam vinetele cu sfoara de bucatarie si le asezam in tava unsa cu ulei de masline.

Stropim vinetele cu putin ulei apoi acoperim cu folie si dam la cuptor, la foc potrivit timp de o ora.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, indepartam folia si lasam sa se rumeneasca putin.

Intre timp pregatim sosul. Curatam usturoiul si il pisam, apoi adaugam iaurtul si putina sare.

Servim vinetele calde, cu sos de iaurt si usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise