Farfale cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente vas 20/20 cm:
  • 300 g paste farfale (sau alte paste)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 500 g dovleac, taiat cubulete de 2 cm
  • 1 lingura frunze cimbru proaspat
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ¾ cana vin alb sec
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • 2/3 cana mozzarella rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline.

Se pastreaza ¼ cana din apa in care s-au fiert apoi se scurg.

Se pun intr-un castron mare si se adauga apa in care au fiert.

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei ramasa si untul.

Se celeste ceapa aproximativ 2 minute apoi se adauga cartoful dulce, usturoiul si cimbrul.

Se amesteca pana ce cubuletele de dovleac se inmoaie putin.

Se adauga vinul si se fierbe la foc mic pentru cca 3 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.

Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc inca 3 minute.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga ½ din cantitatea de parmezan si mozzarella si se amesteca usor.

Se pune amestecul peste paste si din nou se amesteca usor.

Se unge vasul cu unt si se adauga pastele.

Se presara parmezanul si mozzarella ramase.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai coc pastele inca 15 minute, pana ce capata o nuanta aurie.

La final se presara cateva frunzulite de cimbru proaspat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise