Farfelle cu sos de dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana stafide
  • 1 cana apa fiarta
  • 225 g paste farfalle (papion)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu, tocat cubulete
  • 4 catei de usturoi, toca ti
  • 2 pachete (255 g fiecare) piure de dovleac,
  • dezghetat
  • 1 lingurita salvie frecata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 3 linguri brânza crema degresata
  • (Neufchâtel)
  • 1/3 cana brânza parmezan rasa

Mod de preparare

Într-un castron el, se moaie stafidele in apa fiarta

5 minute sau pâna se umfla. Într-o oala mare cu

apa, se fierb pastele conform indicatiilor de pe

ambalaj. Se scurg, pastrând 1/3 de cana din lichidul

În care au fiert.

Cât se fierb pastele, Într-o tigaie mare, se incinge

uleiul la foc potrivit. Se adauga ardeiul gras si

usturoiul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau

pâna când ardeiul este fraged. Se adauga piureul de

dovleac, salvia, sarea si piperul negru; se tin pe foc

pâna de Încalzesc.

Se adauga stafidele si lichidul in care au stat si

brânza crema si se fierb pâna când se topeste

brânza. Se scot Într-un castron mare. Se adauga

pastele, lichidul pastrat SI parmezanul; se amesteca

bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise