Fasole batuta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,200kg fasole fiarta
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 3,4 linguri de bulion
  • 1/2 lingura delikat legume(optional)
  • sare,ulei

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa rumeneasca putin si adaugam bulionul.Calim 2,3 minute si oprim focul.Intre timp punem fasolea intr-o cratita cu apa si din momentul in care incepe sa fiarba o mai lasam 5-10 min.O scurgem de apa si o pisam ca pe piureul de cartofi.(cu furculitasau cu pisatorul de cartofi) si punem rantasul de ceapa,bulion si ulei peste si amestecam bine.Adaugam delikatul(potrivim de sare) si usturoiul bine pisat sau dat prin razatoarea mica.Amestecam si o lasam de o parte.In aceasi tigaie in care am facut rantasul punem ulei(de data aceasta mai putin)si calim cea de a doua ceapa.O lasam sa rumeneasca,adaugam bulionul o mai calim putin si o asezam frumos peste fasolea terminata.Se poate servi calda sau rece de la frigider.POFTA BUNA

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise