Fasole verde in apa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg fasole verde lata
  • 1 lingura de sare pentru muraturi
  • frunze de telina
  • 6 aspirine

Mod de preparare

Spalata si curatata, taiata in bucati, fasolea se opareste in apa cu sare (sare de muraturi, curata) si frunze de telina taiate marunt. Se lasa la oparit cam 4, 5 minute.

Se scoate si se pune in borcane cu ajutorul palniei pentru borcane, iar apa in care a fost oparita se rastoarna peste fasolea din borcane. Deasupra se adauga, in fiecare borcan (de 1,700 litri), cate o aspirina. Se inchide ermetic cu capace si se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Dupa ce se finalizeaza sterilizarea, se lasa borcanele in cratita cu apa fierbinte si se acopera cu paturi. Se lasa asa pana se racesc borcanele (de regula pana a doua zi ).

Dupa curatare, din 7 kg de fasole au ramas 6,800 kilograme si au iesit 6 borcane de cate 1,700 kg.

Reteta o mai gasiti si pe http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/07/fasole-verde-in-apa-conserva-pentru.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise