Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 250 gr telina, taiata betisoare si fiarta 10-15 minute
  • • 300 gr fasole verde, fiarta 10-15 minute
  • Pentru sos
  • • 1 lingura ulei de nuca
  • • 1 lingurita ulei de masline
  • • 1 ardei iute, curata de seminye si tocat marunt
  • • 4 catei de usuroi, tocati mare
  • • 1 lingura ghimbir macinat
  • • 2 linguri miere
  • • 2 linguri sos de soia
  • • 5 linguri otet balsamic

Mod de preparare

1. Pentru sos, se incalzesc cele 2 uleiuri intr-o tigaie, se adauga ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se prajesc la flacara puternica pana devin uosr maronii, dar sa nu se arda.Se adauga mierea, sosul de soia si otetul si se lasa sa fiarba 2-3 minute.

2. Se amesteca sosul cu legumele si se lasa sa stea 1-2 ore.Se serveste la temperatura camerei.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise