Favas á Algarvia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean, in englezã...
  • Aceste favas, sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar, aceste favas sunt originale din Peru, America de Sud.
  • In Portugalia sunt foarte apreciate.
  • Este prima oarã când le fac acasã, le-am pregãtit in modul cel mai simplu, asa cum se preparã traditional aici in Sud:)
  • Pt. 2 persoane:
  • 400 gr. favas boabe
  • cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã, piept, oase...
  • 100 gr. cârnat rosu
  • 100 gr. morcela (sângerete)
  • piper, sare, praf de usturoi
  • 1 pahar mare de apã
  • boia dulce
  • usturoi verde
  • salatã verde
  • coriandru proaspãt

Mod de preparare

Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.

Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).

Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.

Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.

Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...

Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".

Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....

Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise