Fazan la tava

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 fazani,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • condimete pentru pui sau sare si piper,
  • cimbru,
  • 1 cescuta de ulei,
  • 1 pahar de vin.

Mod de preparare

Fazanii se fezandeaza in pene 2-3 zile, apoi se curata si se spala bine. Se portioneaza, se condimenteaza dupa preferinta si se pun in tava cu putina apa si ulei. (Eu i-am pus initial in oala sub presiune, apoi i-am scos si i-am asezat in tava pentru a reduce timpul de pregatire).

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai ung cu zeama din tava, apoi se pune usturoiul, cimbrul si vinul. Se intoarce o singura data si se lasa sa-si formeze o crusta.

Se serveste alturi de diverse garnituri si salate sau muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise