Fettucine Alfredo cu creveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gm paste fettucine
  • -2 linguri de unt nesarat
  • -1 cana de frisca lichida
  • -1/2lingurita de sare
  • -1/4lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2cana branza Parmigiano-Reggiano (Parmezan )rasa
  • -4 linguri de branza Cheddar rasa( optional)
  • -250 gm creveti
  • -frunze de busuioc

Mod de preparare

Se fierb pastele fettucine in apa cu sare si putin ulei; intotdeauna se lasa 5 minute mai mult decat este indicat pe pachet, deoarece italienii la prefera mai crude .

Intr-o cratita antiaderenta se pune untul la topit.

Se adauga frisca, sarea si piperul si se amesteca pana incepe sa fiarba.

Se fierb apoi la foc mic cca 5 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga cateva frunze de busuioc verzi sau uscate.

Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras.

Se strecoara pastele , se adauga la sos si se amesteca bine.

Se pun pe un platou si se presara cu branza Cheddar rasa si cateva frunze de busuioc.

Crevetii se prajesc potrivit intructiunilor de pe pachet.

Se servesc imediat calde.

Pofta buna!

Numele acestei mancari vine de la italianul Alfredo della Scrofa, propietarul unui restaurant la Roma la inceputul secolului trecut( 1914).Restaurantul exista in Roma pana in zilele noastre.

Incepand din 1977 , data deschiderii primului restaurant “Alfredo” la New York, un lant de restaurante cu acelasi nume exista in Statele Unite.

In Italia este cunoscuta sub numele de “Pasta al burro” (cu unt) sau “Pasta in bianco” ( in alb).

De asemenea numele branzei folosita la prepararea sosului este Parmigiano-Reggiano; parmesan este traducerea in limba franceza.

Daca se prefera sosul mai gros se poate adauga putina faina si ulei de masline.

Bucataria americana a adaugat si alte ingredient la prepararea acestei mancari:broccoli,patrunjel,usturoi,creveti si pui.

Majoritatea turistilor asociaza aceasta mancare cu orasul Roma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise