Ficat de pui cu mãghiran

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. ficat de pui
  • sare
  • piper alb
  • mãghiran
  • boia dulce
  • 3 cãtei de usturoi feliati
  • 2 foi de dafin
  • ulei de mãsline
  • vin alb
  • telinã tocatã , pãtrunjel...

Mod de preparare

Mãghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus în Europa, in perioada Evului mediu; în prezent foarte apreciat în bucãtãriile grecesti si italiene...poate substitui oregano cu succes deoarece are aromã asemãnãtoare, dar, o aromã mai intensã... În bucãtãria portughezã se utilizeazã des în combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de tomate, pizza, pâine...aromatizarea uleiurilor si oteturilor) si Za"atar( brânzeturi) în Tãrlie Arabe; combinã excelent cu boiaua dulce! În Portugalia este folosit de biserica catolicã si la ceremoniile religioase din perioada Pastelui.

1)Ficatul se pune la prãjit în putin ulei de mãsline, împreunã cu foile de dafin si usturoiul feliat.

Dupã ce îsi schimbã culoarea se stropeste cu o ceascã micã de vin alb si se pune capac.

2) Dupã ce sa evaporat vinul, se condimenteazã cu sare, piper,boia si mãghiran, se mai lasã putin sã se îmbine aromele.

Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garniturã.

Poftã bunã:)

Referinte:

pt.wikipedia.org/wiki/Manjerona

www.culinaria.weblog.com.pt

www.hortaemcasa.com.br

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise