Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 70 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru Kotany

Mod de preparare

Curatam ciapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocat marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.

Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.

Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.

Servim ficatelul cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.

Pofta mare sa aveti !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise