Ficatei surpriza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g ficatei de pui
  • 500g bacon
  • 1 mar
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • 2 linguri maioneza light
  • 150 g smantana( iaurt)
  • 1 lingurita mustar
  • praf de usturoi
  • ceapa verde- optional
  • scobitori
  • ulei

Mod de preparare

Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Baconul se taie in feliute cat mai subtiri.

Intindem feliile de bacon in care rulam cate un ficatel , apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca ruloul.

Intr-o tava punem hartie de copt unsa cu putina untura sau unt si asezam rulourile cu ficatei.Asezonam bine rulourile apoi un mar il taiem felii pe care le punem intre rulourile cu ficatei.

Deasupra punem putin ulei si cu vinul stropim ficateii.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca ficateii si baconul.

Din maioneza, mustar, usturoi ,piper si smantana preparam un sos cu care vom servi ficateii.

Dupa ce sunt rumeniti bine ficateii ii servim cu cartofi natur si sosul dinainte pregatit.

Ficateii se pot servi reci fara garnitura, ca aperitiv.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise