Ficati de porc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ficati de porc
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • unt/ulei pentru prajit
  • 4 linguri de vin alb sec

Mod de preparare

Spalati si curatati ficatii, ii taiati in 3-4 bucati si ii puneti intr-un recipient in care ati pus laptele, timp de cel putin 1 ora.

Incingeti untul/uleiul.

Scoateti ficatii pe prosoape de hartie sa se scurga putin si ii condimentati cu piper proaspat macinat si putina sare pe partea de sus.

Ii puneti in tigaie cu partea condimentata in jos si acum condimentati si partea de sus.

Ii prajiti cateva minute pe fiecare parte la foc mediu pana ce prinde o culoare aurie. Adaugati vinul si lasati sa se evapore.

Daca va plac mai roz in interior ii scoateti dupa 2-3 minute.

Ii scoateti pe o farfurie si acoperiti cu folie de aluminium 2 minute apoi ii puteti servi.

Am servit cu piure de cartofi cu usturoi si legume sotate + mujdei de usturoi separat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise