File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste(neaparat file)
  • -250 g de faina
  • -300-350 ml de bere
  • -3 oua mari
  • -sare si piper,dupa gust
  • -zeama de lamiie,tot dupa gust

Mod de preparare

Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa parca il cheama;e bucatarul, german,care vorbeste romaneste);si a scris reteta.

Dupa citeva zile,am facut-o;e f.simpla si f.gustoasa.

Pestele,dupa ce s-a curatat,se taie feli(un fel de julien de cca 1,5-2/8 cm),se presara cu sare si piper(dupa gust),si se stropeste cu zeama de lamiie.Se lasa asa,pina ce se pregateste aluatul.

Se face un aluat din:oua,faina,sare,piper,zeama de lamiie,bere,asa:intr-un castron se pun ouale;se omogenizeaza(albusul cu galbenusul),apoi,se pune sare,piper si zeama de lamiie,dupa gust;se amesteca,pe urma se pun cca 75-100 ml de bere;se amesteca f.bine,sa nu fie cocoloase.

Apoi,berea ramasa,se adauga de cca 3 ori;de fiecare data,cind se pune bere,se amesteca f. bine,compozitia sa nu aiba cocoloase de loc.

Pestele se da prin faina,apoi,se pune in aluatul facut.Bucatile de peste se prajesc in ulei,adinc,apoi,se pun pe un servetel absorbant.

Se servesc calde sau reci,ca aperitiv sau ca fel principal.

Mie mi-a ramas niste aluat;am pus in el frunze de salata verde si le-am prajit;au iesit f.,f.bune.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise