File de porc cu paste si sos de verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g file
  • sare piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 fire patrunjel
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 legatura ceapa verde
  • 50 g miez de nuca
  • 125 ml vin alb
  • 250 g smantana
  • 1-2 linguri faina
  • 300 g spaghete

Mod de preparare

Condimentati carnea si prajiti-o in ulei incins,apoi lasati-o la foc potrivit sa se mai patrunda timp de 20 min.

Curatati si tocati ceapa,verdeata si miezul de nuca.

Scoateti carnea din tigaie inveliti-o in folie de aluminiu ,caliti ceapa in grasimea din tigaie,stingeti-o cu vin si smantana,fierbeti acest sos la care adaugati cele 2 linguri de faina.Adaugati verdeata si nucile tocate,condimentati,lasati 10 min sa se patrunda.

Fierbeti in apa sarata pastele,scurgeti-le,treceti-le pe sub jet de apa rece,lasati-le sa se scurga.

Taiati felii carnea,aranjati-o pe farfurie impreuna cu sosul si pastele,ornati cu verdeata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise