File de porc cu paste si sos de verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g file
  • sare piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 fire patrunjel
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 legatura ceapa verde
  • 50 g miez de nuca
  • 125 ml vin alb
  • 250 g smantana
  • 1-2 linguri faina
  • 300 g spaghete

Mod de preparare

Condimentati carnea si prajiti-o in ulei incins,apoi lasati-o la foc potrivit sa se mai patrunda timp de 20 min.

Curatati si tocati ceapa,verdeata si miezul de nuca.

Scoateti carnea din tigaie inveliti-o in folie de aluminiu ,caliti ceapa in grasimea din tigaie,stingeti-o cu vin si smantana,fierbeti acest sos la care adaugati cele 2 linguri de faina.Adaugati verdeata si nucile tocate,condimentati,lasati 10 min sa se patrunda.

Fierbeti in apa sarata pastele,scurgeti-le,treceti-le pe sub jet de apa rece,lasati-le sa se scurga.

Taiati felii carnea,aranjati-o pe farfurie impreuna cu sosul si pastele,ornati cu verdeata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise