FILE DE PORC IN CRUSTA

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g de muschi de porc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 150g de unt
  • 1 lingura de piper boabe

Mod de preparare

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile si se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobit si se mai lasa 5 minute.

Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.

Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie , pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.

Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.

Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Se serveste cu garnitura preferata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise