File Vienez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g-1 kg carne de porc slaba sau amestecata cu carne de vita
  • sau cu piept de pasare
  • 150 g franzela
  • 3 oua
  • 100g ceapa
  • 100 ml de untdelemn
  • 5-6 oua fierte tari
  • o lingurita cu varf sare(10g)
  • cate un varf de cutit cu piper
  • ienibahar
  • nucsoara si coriandru.

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori,impreuna cu franzela muiata o clipa in apa rece si stoarsa bine si cu ceapa tocata si calita,2 minute ,cu 2 linguri de untdelemn.La tocatura se adauga ouale crude ,condimentele si sarea.Tocatura se amesteca bine ca sa fie ca o pasta.O tava lunga si ingusta de cca 35/6 cm (ca rulada sa aiba impreuna cu ouale fierte,asezate la mijloc,un diametru de 7-8 cm),se unge bine cu undelemn si tocatura se intinde uniform in ea.De-a lungul tocaturii se face cu mina un sant in care se introduc ouale fierte,curatate si asezate cap la cap (sa ramana un strat de 2 cm de tocarura dedesupt).Tocatura se uneste deasupra lor,i se da forma de salamsi,apoi se unge cu untdelemn.Se da la cuptorul bine incins 20 minute,ca sa formeze o crusta la suprafata;apoi focul se reduce si se lasa rulada sa se coaca cca o ora ,pina se rumeneste frumos.Fileul se serveste cald sau rece.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise