Flammekueche/ Tarta alsaciana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g kaizer sau sunculita afumata
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa mare
  • Sare, piper, un praf de nucsoara

Mod de preparare

Pentru cei care vor sa mai inlocuiasca pizza din cand in cand, va propun aceasta tarta alsaciana.

Se preincazeste cuptorul la 220°C.

Intr-un castron se pun faina, sarea, apa si uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul si compozitia se impart in doua parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde fin.

Adaugati pe aluat un strat de smantana, piper si nucsoara, ceapa feliata subtire si kaizerul taiat bucatele mici. Eu n-am mai pus sare pt ca era kaizer-ul sarat.

Tarta se da la cuptor pentru 15 min sau 10 min+5 min pe functia grill.

Exista mai multe variante de compozitii : ciuperci, branza de capra…

Este simplu si delicios !

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise