Flammekueche/ Tarta alsaciana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g kaizer sau sunculita afumata
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa mare
  • Sare, piper, un praf de nucsoara

Mod de preparare

Pentru cei care vor sa mai inlocuiasca pizza din cand in cand, va propun aceasta tarta alsaciana.

Se preincazeste cuptorul la 220°C.

Intr-un castron se pun faina, sarea, apa si uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul si compozitia se impart in doua parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde fin.

Adaugati pe aluat un strat de smantana, piper si nucsoara, ceapa feliata subtire si kaizerul taiat bucatele mici. Eu n-am mai pus sare pt ca era kaizer-ul sarat.

Tarta se da la cuptor pentru 15 min sau 10 min+5 min pe functia grill.

Exista mai multe variante de compozitii : ciuperci, branza de capra…

Este simplu si delicios !

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise