Flan de spanac cu crema oglinda de asiago

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g de spanac
  • - 2 oua
  • -ulei extravirgin de masline
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura de lapte
  • -nucsoara
  • - samburi de pin
  • -200 g asiago
  • -100 g lapte
  • -200 g parmezan ras
  • -20 g alune de padure

Mod de preparare

Puneti intr-o oala apa la fiert si cand clocoteste puternic adaugati sare si spanacul. Lasati-l sa fiarba pentru 5 minute. Scoateti spanacul din oala si puneti-l intr-un bol cu apa rece si gheata pentru 1 minut, pana se raceste, apoi scurgeti-l bine de apa. Procedand in acest mod pastrati culoarea vie a spanacului. Taiati spanacul si puneti-l intr-un robot de bucatarie. Adaugati ouale, 100 g de parmezan ras, sare, nucsoara, piper, laptele, samburii de pin si amestecati bine totul pentru 1 minut.

Puneti compozitia obtinuta in forme de briose pe care le dispuneti intr-o tipsie cu apa si le dati la cuptor, la 160 grade (preincalzit) pentru circa 15 minute.

Intre timp faceti fonduta punand intr-o cratitasoa laptele cu asiago si amestecand continuu la foc mic.

Apoi tocati alunele marunt de tot cu un robot, amestecati-le cu parmezanul ramas. Incalziti bine o tigaie antiaderenta. Puneti in tigaie o forma rotunda de taiat pasta, si ajutandu-va cu o lingura formati in interiorul acesteia o foita din amestecul de parmezan di alune. Lasati sa se topeasca branza, luati tigaia de pe foc si desprindeti usor foita formata de pe fundul tigaii. O lasati sa se se raceasca si o rupeti in 2 -3 parti, pentru a decora flanul. Pe langa partea de decor aceasta napolitana va da si o nota de crocant preparatului vostru.

Va sfatuiesc sa gustati acest preparat cu un vin aromat, un Traminer. Eu am ales un Traminer din Alto Adige, cu un miros de trandafiri si de lavanda, aromatic dar si sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise