Floricele cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500 g faina
  • * 1 ou
  • * 90 g crema de unt Milli
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingurita sare
  • * 10 g drojdie uscata
  • * 250 ml lapte
  • * Umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 200 g zahar
  • * 2 oua
  • * esenta de rom

Mod de preparare

Umplutura:

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluat:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura. Se aduna marginilepeste umplutura formand o bocceluta. Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus, dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Dupa o reteta a Danezei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise