Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr faina alba “000”
  • 100 gr malai
  • 200 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie de bere proaspata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceasca
  • 100 gr rosii
  • 2 crengute de rozmarin

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic.

Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.

Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin malai.

Se aseaza focaccia in tava de copt, apoi se orneaza cu rosii uscate, buchetele de rozmarin si se mai stropeste cu putin ulei de masline.

Se da la cuptor la foc mediu pana devine brun aurie.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise