Focaccia cu rosii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 100ml ulei+ 2-3 linguri
  • 250-300ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • Pt condiment:
  • rosii,ulei 2 linguri,sare,origano

Mod de preparare

Formam o gramajoara din faina amestecata cu sarea,in mijloc turnam amestecul de apa calduta ,ulei de masline,zaharul si drojdia (amestecate bine in prealabil);

Framantati bine pana cand compozitia devine moale si elastica ,nu are aspectul compozitiei de pizza,este mai moale;Luam o tava unsa cu ulei turnam compozitia,o intindem bine pe toata suprafata tavii,nivelam cu mainile inmuiate in apa sau ulei,acoperim tava cu un prosop umed,si lasam la crescut 40-50 minute;In cazul meu am condimentat focaccia cu rosii cherry taiate felii,sare,origano si un fir de ulei;

Am introdus in cuptorul cald 220°C timp de 18-20 minute ,se serveste calda sau este buna si rece;

Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 focacce,una rotunda pe care am condimentato cu rosii si una patrata o tava de cuptor normala,pe care am condimentato cu ulei de masline,am intepat din loc in loc cu varful degetelor,si-am introdus-o in cuptorul cald la fel ca cea cu rosii;

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise