Focaccia cu rosmarin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g faina alba
  • 300ml apa calduta
  • 25g drojdie proaspata
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • rosmarin macinat
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

intr-un bol amestecam faina cu sarea,separat amestecam zaharul,drojdia si putina din apa masurata;

adaugam restul de apa ,uleiul si amestecam totul cu faina ;

Compozitia este destul de lichida,o distribuim in 2 tavi rotunde ,o intindem uniform cu mainile umede,si lasam tavile 30 minute la dospit;

cand a crecut,turnam deasupra putin ulei ,rosmarin tocat si cu degetele facem gaurele uniforme pe toate suprafata ,presaram putina sarae grunjoasa si introducem la cuptor 15 minute la temperatura maxima!

Se serveste calda dar este ft buna si rece sau umpluta cu salam,prosciutto etc

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise