Focaccia cu rosmarin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g faina alba
  • 300ml apa calduta
  • 25g drojdie proaspata
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • rosmarin macinat
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

intr-un bol amestecam faina cu sarea,separat amestecam zaharul,drojdia si putina din apa masurata;

adaugam restul de apa ,uleiul si amestecam totul cu faina ;

Compozitia este destul de lichida,o distribuim in 2 tavi rotunde ,o intindem uniform cu mainile umede,si lasam tavile 30 minute la dospit;

cand a crecut,turnam deasupra putin ulei ,rosmarin tocat si cu degetele facem gaurele uniforme pe toate suprafata ,presaram putina sarae grunjoasa si introducem la cuptor 15 minute la temperatura maxima!

Se serveste calda dar este ft buna si rece sau umpluta cu salam,prosciutto etc

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise