Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana
  • 4 oua
  • 250g de zahar
  • 3 linguri de pudra de cacao nedegresata
  • 200g de nuca macinata
  • 200g de unt
  • esenta de portocale (sau orice alta aroma va este pe plac)

Mod de preparare

Se sparg ouale si se bat bine. Se pun la bain-marie si se bat incontinuu. Se adauga zaharul si cele 3 linguri de cacao si se bat cu telul pana compozitia incepe sa se ingroase.

Untul se scoate din frigider, iar nuca se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Dupa ce compozita din oua, zahar si cacao incepe sa se ingroase, se lasa la racit foarte putin. Se adauga untul (care s-a inmuiat intre timp) si se amesteca bine cu ajutorul telului pana acesta se incorporeaza complet.

La final, adaugam nuca maruntita si amestecam cu o lingura de lemn pentru a o incorpora in compozitie.

Crema obtinuta se toarna pe foile de napolitana (cu exceptia ultimei foi, de deasupra, pe care o lasam fara crema). Acoperim foile de napolitana cu o folie de plastic sau cu folie de alimentara, iar deasupra lor punem o greutate pentru ca desertul sa se preseze bine si crema sa intre in foi. Dam desertul la rece pentru cateva ore (3-4) sau pana a doua zi.

Dupa ce au trecut cele cateva ore, taiem foile de napolitana in patratele si le servim celor dragi. Vor avea mare succes. Garantez.

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise