Foi de vant

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • • 10 albusuri;
  • • 450 gr.zahar;
  • • 400gr nuca prajita si macinata. Pentru crema:
  • • 10 galbenusuri ;
  • • 250gr zahar;
  • • 4 linguri cacao;
  • • 300 gr unt.
  • 1 ciocolata pentru glazura

Mod de preparare

FOI:

10 albusuri se bat spuma tare, apoi se pune 450gr zahar. Se adauga 400gr nuca prajita si taiata si se amesteca cu lingura de lemn.

Se fac trei foi, pe dosul tavii (se unge tava cu untura si se presara faina).

CREMA:

Galbenusurile se amesteca cu 250gr. Zahar, 4 linguri cacao sau ciocolata, se pune pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 300 gr unt sau margarina pana se face o spuma.

Se umple foile si pe deasupra se pune ciocolata facuta glazura.

OBS: La foi impartim ingredientele pentru fiecare foaie in parte .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise