FRENCH KISSES (Saruturi frantuzesti)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bezea :
  • 6 albusuri, 3 cani zahar pudra, 3 cani nuca macinata,
  • 1 lingurita cream of tartar (optional)
  • Crema
  • 400-600 gr unt nesarat, 200 gr zahra pudra, 6 galbenusuri, 2 linguri cacao, rom dupa gust
  • Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Mod de preparare

Bezele :

6 albusuri

3 cani zahar praf (250 ml each)

3 cani nuci macinate (250 ml each)

1 lingurita cream of tartar

Se bat albusurile spuma si cind sta spuma pe batator se adauga crema de tartar (un praf alb care stabilizeaza albusul, daca nu ai nu e mare bai ! ). Se adauga zaharul praf pe rind, continuind sa bati cu mixerul. Se adauga la urma toata nuca odata, se amesteca usor cu telul in froma de para, manual..., amestecind usor sa se incorporeze nuca in albus.

Se da cu spray 4 tavi mari (sau una cite una pe rind si se aseaza cu o lingurita pe tava unsa din amestecul de nuci . Se coace cam 20-25 de minute la 325*F (foc nu prea tare) pina capata o culoare aurie !

(poti pune si waxed paper (hirtie cerata de copt) in tava pentru \"linistea sufleteasca!

Crema:

400-600 gr unt nesarat

200 gr zahar pudra

6 galbenusuri

2 linguri cacao (sau mai mult daca vrei mai inchis la culoare)

rom dupa gust

Nuca macinata pentru exteriorul \"kiss\"-urilor.

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul frecind in continuare, galbenusurile crude pe rind si romul.

Dupa ce s-au copt toate bezele si racit, (au iesit ca niste \"piramide rotunde, adica cu \"virf\" ), se lipesc cite 2 bezele virf la virf, cu crema, asa ca o clepsidra, se puna crema si de jur imprejur, sa fie cam ca un \"cilindru gros\", apoi se dau prin nuca macinata cu partea \"cremuita\".

Se tin la un loc racoros!

Nota: Bezelele trebuie sa se aureasca nu sa se arda !

Mie imi ies la copt 4 tavi mari!

Succes ! (si pofta buna!)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise