Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui transat - de casa ar fi cel mai bun
  • 2 fire ceapa verde 1 ceapa uscata
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 g unt
  • 40 ml ulei de masline aromatizat
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa de pui
  • 1 galbenus de ou
  • salvie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu si este deosebit de gustoasa.

Puiul transat il spalam bine apoi il uscam cu servetele de hartie absorbante. Punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie si puiul il condimentam bine cu sare, piper si salvie.A mea a fost uscata , dar e foarte buna si cea proaspata.

Prajim apoi puiul in untul topit, pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie si il punem in vasul in care il vom da la cuptor.Incalzim cuptorul la 180 de grade .

Peste grasimea din tigaie mai punem putina salvie si faina, pe care o amestecam bine sa nu faca cocoloase.Adaugam vinul, amestecam apoi adaugam supa si lasam sa dea in clocot.

Adaugam si zeama de lamaie si turnam sosul obtinut peste carnea din vasul ce il vom da la cuptor.

Tocam marunt ceapa verde si ceapa uscata si adaugam in vas peste carne.

Asezonam daca e cazul, acoperim vasul si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam o ora. Daca e pui de casa, trebuie sa stea mai mult.

Dupa o ora , dupa ce puiul e patruns bine, scoatem vasul si stingem aragazul.

Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si turnam amestecul peste sosul din vasul ce l-am scos din cuptor. Amestecam si presaram patrunjel verde proaspat deasupra.

Fricasse-ul se poate servi alaturi de un piure de cartofi, orez sau mamaliguta.

Eu am preferat sa-p servesc alaturi de cus-cus si salata de sfecla rosie .

Mai multe poze gasiti aici :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/10/fricasse-de-pui-cu-salvie-si-cus-cus.html

Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise