Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Bulete de linte:
  • INGREDIENTE: 200gr linte fiarta, 2 oua, 1 ceapa, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 1 legatura marar, sare, piper, 1 foaie de dafin, pesmet.
  • Sosul:
  • INGREDIENTE: salata de vinete, smantana, mustar frantuzesc boabe.
  • Si o rosie, un ardei gras, bete pentru frigarui.

Mod de preparare

Bulete de linte:PREPARARE:

1. Se fierbe lintea 30min in apa multa cu o foaie de dafin, se strecoara.

2. Se mixeaza lintea cu ceapa si cu usturoiul.

3. Se amesteca apoi cu ouale, mararul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mica.

4. Se potriveste gustul cu sare si piper.

5. Se adauga pesmet pana devine o pasta modelabila (aproximativ 8 linguri).

6. Se formeaza buletele mici si se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei.

Pentru frigarui:

1. Se coc felii de dovlecei, se taie cuburi o rosie si un ardei gras.

2. Se aseaza ornamental pe bete de frigarui.

Sosul:

PREPARARE: Se amesteca 2 linguri salata de vinete , 1 lingura de smantana si o lingurita mustar boabe.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise