Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o bucată de mușchi de porc
  • • 200 g de ciuperci (eu am luat champignon brune)
  • • o cutie de 200 g iaurt
  • • o linguriță de curry praf
  • • o linguriță de zahăr
  • • o bucată de aprox 2 cm ghimbir curățat
  • • 200 g orez fiert și răcit
  • • o conservă de porumb
  • • boia dulce, pătrunjel verde
  • • ulei
  • • o ceapă roșie

Mod de preparare

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă să nu cumva să o pierd. Ieri am pregătit-o, nițeluș adaptată la preferințele noastre.

Mușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate.

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de curry apoi am adăugat bucățile de carne și ciuperci. Am amestecat bine și le-am lăsat o jumătate de oră să se pătrundă aromele.

Pe bețele de frigărui, înmuiate în prealabil în apă, am infipt altenativ carnea și ciupercile. Mie mi-au rezultat 6 frigărui (carnea am tăiat-o un pic prea mare, altfel aveam 8 frigărui).

Într-o tigaie non aderentă se prăjesc fără ulei cam 6-8 minute pe fiecare parte (eu am încercat și pe tigaia grătar dar nu am fost mulțumită de rezultat).

Ceapa și ghimbirul le-am tocat apoi le-am călit în ulei încins, peste care am adăugat orezul, porumbul, boiaua și pătrunjelul verde și se prăjesc 2-3 minute.

Frigăruile se servesc pe orezul prăjit. Gustul e deosebit, se simte ghimbirul, iar carnea și ciupercile se topesc în gură!

Să aveți poftă bună!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise