Frigarui din carne de berbec

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 gr. carne de berbec
  • 2 buc. ceapa alba
  • 100 gr. ceapa verde
  • 200 gr. rosii
  • 1/2 lamîie
  • o lingura otet
  • o lingura unt

Mod de preparare

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.

Ca garnitura se mai poate servi orez fiert

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise