Friptura cu piùre

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi mici,
  • ceafa sau cotlet de porc,
  • unt cat o nuca,
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cuburi, dupa care se pun la fiert pentru piùre ("pireul" nu se mananca - este un oras in grecia). Se scurg de apa intr-o cana, din care se mai adauga peste cartofi cand se piseaza, pentru a obtine consistenta dorita. Se adauga untul si sare dupa gust.

Carnea se pune pe gratarul incins.

(Sfat de la un grataragiu batran - friputa se intoarce o singura data)

Se serveste cu salata de rosii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise