Carnea curatati-o de tendoane,spalati-o si zvantati-o;crestati carnea si presarati-o cu sare si piper.
Curatati si spalati legumele,apoi taiati prazul rondele,iar pe celelalte cubulete.
Puneti legumele la fiert in 2 litri de apa,adaugati dafinul,enibaharul.boabele de piper si sare.
Topiti intr-o tava adanca zaharul si cand se caramelizeaza,adaugati untul,coniacul si 200 ml din zeama in care au fiert legumele.Fierbeti sosul pana se ingroasa.
P[uneti apoi in tava carnea,ungeti-o bine cu sosul din tava.Coaceti la foc mic spre potrivit pana carnea se patrunde bine si se rumeneste frumos deasupra.
Dupa 1 ora de cand ati introdus tava la cuptor,asezati in jurul bucatii de carne legume fierte.
La final scoateti carnea pe un platou si taiati-o felii de 1 cm grosime,iar legumele si sosul ramas in tava treceti-le printr-o sita deasa.
Serviti friptura calda stropita cu sos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise