Friptura de Craciun

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5kg pulpa de porc
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe enibahar
  • 10-12 boabe piper
  • 4 linguri zahar
  • 100g unt
  • 50ml coniac
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Carnea curatati-o de tendoane,spalati-o si zvantati-o;crestati carnea si presarati-o cu sare si piper.

Curatati si spalati legumele,apoi taiati prazul rondele,iar pe celelalte cubulete.

Puneti legumele la fiert in 2 litri de apa,adaugati dafinul,enibaharul.boabele de piper si sare.

Topiti intr-o tava adanca zaharul si cand se caramelizeaza,adaugati untul,coniacul si 200 ml din zeama in care au fiert legumele.Fierbeti sosul pana se ingroasa.

P[uneti apoi in tava carnea,ungeti-o bine cu sosul din tava.Coaceti la foc mic spre potrivit pana carnea se patrunde bine si se rumeneste frumos deasupra.

Dupa 1 ora de cand ati introdus tava la cuptor,asezati in jurul bucatii de carne legume fierte.

La final scoateti carnea pe un platou si taiati-o felii de 1 cm grosime,iar legumele si sosul ramas in tava treceti-le printr-o sita deasa.

Serviti friptura calda stropita cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise