Friptura de miel

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate de miel (5-6 kg)
  • 250 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de oregano (sau dupa gust)
  • 2 lamai
  • sare si piper

Mod de preparare

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza.

Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.

Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.

In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.

Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.

La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise