Friptura de miel cu cimbru si vin alb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ½ kg carne
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 g costita afumata
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceasca zeama de carne concentrata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • sote de legume sau alta garnitura

Mod de preparare

Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava cu zeama de carne. Se toarna vinul peste carne, se adauga untul si se rumeneste 45-60 minute. Se strecoara sosul. Se scoate sforicica. Se taie felii.

Se serveste fierbinte cu diverse garnituri: sote de legume, pireuri, orez sau salate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise