Friptura de miel cu miere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa miel( 1-2 kg)
  • 5-6 linguri miere
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lingurite mustar
  • 600 g cartofi
  • 150 g morcovi pitici
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta de casa
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • mustar

Mod de preparare

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante.

Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa.

Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si cu acest amestec ungem bine bucatile de carne pe care le vom pune intr-un vas roman ( care a stat macar 20 minute in apa).Daca nu aveti vas roman , se poate pune intr-o tava.

In vasul roman uns cu putin ulei , asezam bucatile de carne , apoi vinul si usturoiul verde taiat marunt.

Cuptorul a fost finainte bine incalzit la 180 grade.Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.

Intre timp curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii dam la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba de 1/2. Adaugam si morcovii mici si lasam sa dea cateva clocote.

Rasturman apoi apa de pe ei si ii punem in vasul roman, peste friptura pe care o intoarcem si o mai udam cu sosul din vas.

Dam din nou la cuptor pina sunt bine rumenite toate.

Servim friptura alaturi de legume si de salata de ardei copti sau de salata verde.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise