Friptura de miel la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o pulpa din spate
  • de miel ( se da la o parte grasimea vizibila si se dezoseaza)
  • sare
  • piper boabe
  • 4 linguri cu pasta de rosii
  • apa
  • putin cimbru
  • 2 capatani de usturoi si 1 legatura de patrunjel proaspat
  • tocata marunt.

Mod de preparare

Carnea de miel se spala, se dezoseaza si se taie in bucati cat pentru o persoana. Se pune intr-o tava termorezistenta, se presara sare si piper boabe, se adauga pasta de rosii dizolvata in apa, se adauga usturoiul tocat marunt si apa cat sa stea carnea.

Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor, unde va sta 30 de minute la foc mediu. Se recomanda ca bucatile sa nu fie foarte groase, ca sa se faca mai repede si sa fie frageda carnea.

Inainte de final, se toaca verdeata si se adauga peste carnea de miel. Se poate servi alaturi de o salata de cruditati.

Pentru a evita indigestia, mancati cate putin din fiecare, asta daca nu puteti spune pas bunatatilor. Beti apa ca sa ajutati digestia, evitati sa beti multe pahare cu alcool. Servite inainte de masa cateva felii de fructe, ajuta digestia. Serviti supe si salate la masa, ajuta digestia si previne indigestia si alte probleme cauzate de excesul alimentar sau de ingestia alimentelor grele. Nu exagerati cu fripturile si faceti miscari usoare dupa masa, mergeti prin parc, dansati, numai asa evitati depunerea grasimilor.

Paste fericit si spor la gatit!

Cu drag,

Stama Madalina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise