FRIPTURA DE PORC CU CARTOFI DULCI

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5kg.pulpa de porc(fara os si grasime),
  • 1 lingura ulei vegetal,
  • 1/3 ceasca de miere,
  • 1/4 pahar de suc de portocale,
  • 1/4 pahar de suc de mere(concentrat),
  • 2 lingurite piper negru macinat,
  • 3 cartofi mari dulci,taiati cubulete,
  • 3 mere mari, curatate si taiate cubulete,
  • 1 lingura zahar brun,
  • 1 lingurita Knorr delikat,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 375*C.

2.Se unge un vas termorezistent cu ulei vegetal si se pune in cuptor pana devine fierbinte.Se pune carnea de porc si se frige pana se rumeneste pe toate partile ,circa 6 minute.

3.Intr-un bol, se combina mierea cu sucul de portocale, concentratul de mere, piper, sare si zahar brun.Se toarna peste carnea de porc.Se aseaza cartofii dulci de jur imprejurul bucatii de carne.Se acopera vasul si se coace timp de 2 ore,reducandu-se temperatura cuptorului la 150*C.

4.Se pun bucatile de mere in vas si se mai continua coacerea in vasul descoperit timp de 20 de minute,pana merele devin moi.Se scoate vasul si se lasa 20 de minute ,apoi se scoate carnea si se taie felii.Se serveste cu cartofii dulci si merele coapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise