Friptura de porc cu crusta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1,5 kg cotlet de porc (fara os).
  • Pentru marinata - 3 linguri sos de soia,
  • 1 lingura mustar (potrivit de iute),
  • 6 linguri ulei,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cuisoara,
  • 2 fire frunze de telina,
  • 1 lingura bulion,
  • 1/4 l vin rosu,
  • 400 ml supa din concentrat de vita.
  • Pentru crusta - 2 fire salvie,
  • 4 crengute cimbru,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 100 g cascaval,
  • 1 albus,
  • sare,
  • piper.
  • In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225°C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se “odihneasca”; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise