Friptura de porc cu mere la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati cotlet de porc
  • 8 cartofi noi
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sos de soya
  • sos worchester
  • 1 cana jumate vin alb
  • 3 mere
  • boia, busuioc, sare, piper, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade.

1. pregatiti o tava de marime medie pe care o ungeti cu ulei de masline;

2. Intr-un bol pregatiti un sos de ulei de masline, soya, worchester, busuioc, boia, putina sare si 2 foi de dafin. Inmuiati bucatile de carne in acest sos si lasati-le la frigider cat pregatiti legumele;

3. Taiati ceapa, usturoiul, morcovii si ardeiul felii. Rosiile le taiati in 4. Cartofii raman nedecojiti si taiati in doua.

4. Asezati carnea in mijlocul tavii, peste care adaugati si putine condimente de friptura. Asezati cartofii in jurul bucatilor de carne, asezonandu-i cu piper, sare si putina boia. Deasupra asezati legumele ramase. Dati totul la cuptor pentru 30 min.

5. Cat friptura sta la cuptor, pregatiti la foc mic intr-o cratita vinul cu o lingurita de zahar.

6. Decojiti merele, taiati-le in doua, scoateti-le samburii si fierbeti-le in vin pentru 10 minute, tot la foc mic;

7. Adaugati compozitia din cratita peste friptura si lasati in cuptor pentru inca 20 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise