Friptura de porc la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru, sare, piper, oregano, rozmarin, o foaie de dafin, o bucatica de morcov, o bucatica de pastarnac
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta uniform pe toata suprafata. Asezam carnea intr-o tava teflonata, adaugam legumele si condimentele, o ceasca de apa si dam la cuptorul incins in prealabil. Din cand in cand, intoarcem carnea sau o stropim cu sosul din tava. Dupa o ora adaugam vinul si lasam in cuptor pana scade sosul si carnea e patrunsa bine. Scoatem carnea din sos, o lasam la racit dupa care o feliem. Trecem prin sita legumele din sos, adaugam sosul, o lingurita de miere, dam un clocot. Servim friptura cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise