Friptura de porc la tava, cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1
  • 500 kg carne de porc pentru fripturi
  • 300 ml ulei
  • 1 I supa
  • 100 ml vin
  • 430 g praz
  • 500 g morcovi
  • 500 g rosii
  • 5 ouă
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • 1 legatura marar.

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza, se aseaza într-o tava cu ulei şi 500 ml supa si se introduce la cuptor pentru înabusire. In timpul inabusirii se stropeşte cu sosul format. Spre sfîrsitul înăbuşirii se stropeşte cu vin.

Cind este gata, se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se pastreaza in tava, pina la servire.

Orezul se alege, se spala, se scurge si se fierbe in restul de supa cu apă spre sfîrsitul fierberii se adauga untul si boabe de piper. Morcovii se curăţă, se spala si se taie cuburi, apoi se fierb in apa, roşiile se oparesc si se curata de pieliţă apoi se taie felii si se curata de seminte. In vasul cu orez se adauga morcovii fierti, rosiila, ouale batute spumă si mararul.

Se amesteca usor componentele apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei care se introduce in cuptorul incins, penrtru gratinare, 10 - 15 minute. Se serveste în farfurie, portiile de friptura cu sosul respectiv, iar alaturi garnitura de legume portionata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise