Friptura de pui la cuptor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare (circa 2 kg),
  • condimente pentru pui Knorr,
  • boabe piper (10 boabe),
  • 3 foi mici de dafin,
  • 3 lingurite usturoi pisat,
  • 50 gr unt,
  • 2-3 fire de patrunjel.

Mod de preparare

Se spala puiul bine cu apa rece si se unge cu unt, dupa care se condimenteaza cu Knorr peste tot, inclusiv inauntru, se introduc boabele de piper in interiorul puiului si cele 3 foi de dafin.

Se toaca cele trei fire de patrunjel si se presara peste pui, dupa care se unge cu usturoi pisat si se pune intreg in cuptor pe gratarul cuptorului cu pieptul in jos iar dedesupt se pune o tava cu apa si se coace la foc mediu circa 1 ora si 15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise