Friptura de vitel in stil asiatic

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150ml sos de soia
  • 100ml otet de mere
  • 500ml vin alb
  • 15g ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de praz
  • 2 cepe
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 kg pulpa de vitel
  • 1 l supa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de soia

Mod de preparare

Sosul de soia se amesteca cu otet si vin.Ghimbirul se decojeste si se rade.Ardeiul iute se taie cubulete.Prazul se taie fasii.

Se toaca ceapa si se amesteca cu ghimbir,ardei iute ,praz si coriandru si se adauga totul la sosul de soia,formandu-se o marinata in care punem carnea de vitel;turnam supa cat sa acopere carnea.Se lasa carnea sa se marineza 2 zile,la frigider,timp in care se intoarce o singura data.

Se scoate carnea din marinata,se sterge,se sareaza si se pipereaza.

Se pune carnea intr-un vas cu ulei la prajit,in cuptorul incins;se prajesc putin alaturi de carne si legumele din marinata ,care se scurg de zeama.Dupa un timp scurt se scot si se tin la cald.

Se toarna peste carne 1/2 din cantitatea de marinata,se acopera vasul si se coace friptura inabusit cca.90 minute.Se intoarce o singura data in acest timp si se stropeste cu marinata(daca este nevoie se mai adauga marinata).

Se scoate friptura din vas,se taie felii si se serveste cu legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise