Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel/manzat
  • 3-4 cartofi medii
  • 6-7 ciuperci Champignon
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de bulion (optional)

Mod de preparare

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin ulei. Taiem apoi ciupercile si cartofii felii, imprastiindu-i in vasul de yena, peste carne. Intre timp, preincalzim cuptorul. Inainte de a baga vasul in cuptor, adaugam o jumatate de cana de apa (in functie de marimea vasului yena, puneti apa cat este necesar).Se lasa la cuptor timp de 1h30 min ( apa trebuie sa scada in timpul acesta), dupa care adaugam sosul facut din :usturoiul pisat, sare , piper(dupa gust) si vinul rosu.Se mai lasa inca 10 minute, pentru a intra sosul in carne. Daca doriti sa adaugati bulionul, il puteti amesteca cu restul sosului, inainte de a-l pune in vasul yena.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise